Насловна Сарадња Потписан Уговор о сарадњи Клиничког центра Крагујевац и Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу
Untitled Document
Ел. пошта Штампа

ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА КРАГУЈЕВАЦ И
МЕДИЦИНСКОГ ФАКУЛТЕТА УНИВЕРЗИТЕТА У КРАГУЈЕВЦУ

Директор Клиничког центра Крагујевац проф. др Слободан Обрадовић и декан Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу проф. др Небојша Арсенијевић, потписали су данас уговор о пословно техничкој сарадњи.

Тиме је конкретизована успешна сарадња ове две институције на побољшању услова и стандарда наставе за студенте - будуће лекаре.

Клинички центар Крагујевац, као једна од четири здравствене установе у Србији, терцијарног (највишег) нивоа здравствене заштите, осим обављања високоспецијализоване, поликлиничке и болничке здравствене делатности је и наставна база Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу.

Према последњим подацима, 131 запослени Клиничког центра Крагујевац је сарадник у наставном процесу образовања будућих генерација лекара Медицинског факултета у Крагујевцу.

Уговором је прецизирана укупна вредност улагања Медицинског факултета у Крагујевцу у адаптацију и опремање сале на осмом спрату Хируршког блока Клиничког центра Крагујевац, просторија за гардеробу и интернат у вредности од 3.359.000 динара.

Адаптирани простор, допинос је квалитетнијем и ефикаснијем образовању будућих лекара, што је један од приоритета Медицинског факултета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац, као здравствене установе и наставне базе за школовање медицинских радника.