Насловна Едукација Континуирана едукација
Untitled Document

Континуирана медицинска едукација

У складу са правилником о континуираној едукацији здравствених радника, Клинички центар Крагујевац организује курсеве континуиране медицинске едукације. На овој страни можете наћи списак конгреса и симпозијума, курсева континуиране едукације и стручних састанака у организацији Клиничког центра Крагујевац.

Континуирана медицинска едукација за 2020. годину:

Континуирана медицинска едукација за 2019. годину:

Континуирана медицинска едукација за 2018. годину:

Континуирана медицинска едукација за 2013. годину:

Континуирана медицинска едукација за 2012. годину:

Континуирана медицинска едукација за 2011. годину:

Континуирана медицинска едукација за 2010. годину:

 

Информације o континуиранoj медицинскoj едукацији

Мото овогодишњег Светског дана бубрега је "Здравље бубрега за све". У организацији Факултета медицинских наука у Крагујевцу и Клинике за урологију и нефрологију Клиничког центра Крагујевац, тим поводом, биће одржан семинар континуиране медицинске едукације под називом

"Малигне болести и оштећење бубрега у клиничкој пракси".

Почетак семинара, заказан је за суботу, 14. март 2015. године, у 8 часова у амфитетру Факултета медицинских наука у Крагујевцу, регистрацијом учесника, а потом се наставља стручним педавањима у три дела.

Детаљан програм семинара можете преузети овде.

У оквиру семинара, биће представљена и нова књига проф. др Дејана С. Петровића, ванредног професора Факултета медицинских наука у Крагујевцу и лекара Клинике за урологију и нефрологију Клиничког центра Крагујевац, која носи исти наслов као и семинар: "Малигне болести и оштећење бубрега у клиничкој пракси".

"Циљ овог уџбеника је да помогне лекарима на постдипломским студијама и у клиничкој пракси да се упознају са факторима ризика, патофизиолошким механизмима, раним откривањем, превенцијом и основним принципима савременог лечења оштећења бубрега у популацији болесника који болују од малигних болести." - написано је, између осталог, у предговору нове књниге проф. др Дејана С. Петровића.

У оквиру Програма континуиране медицинске едукације, у организацији Клиничког центра Крагујевац, у периоду од 28. до 30. марта 2014. године у просторијама Клинике за педијатрију - сала за предавања биће одржан курс са темом:

Ултразвучна дијагностика развојног поремећаја кука новорођенчади
и одојчади са практичним радом

Курс је намењен педијатрима, неонатолозима, радиолозима, дечијим хирурзима и свим лекарима који желе да се баве овом методом. Школу водe др Велимир Пајевић, дечији хирург, др Иван Бубањa дечији хирург и др Јаснa Мирковић педијатaр, лекари Клиничког центра Крагујевац.

Курс укључује теоретску и практичну наставу на савременим ултразвучним апаратима Клиничког центра Крагујевац. Полазници добијају 13 бодова у оквиру КМЕ.
Програм курса:

28.03.14.
- Значај ултразвука у раном откривању развојног поремећаја кука - домаћи курс акредитован одлуком Здравственог савета Србије број:153-02-4068/2013-01 од 15.11.2013. и носи евиденциони број одлуке о акредитацији А-1-2576/13.
Број бодова за слушаоце 3.

29.03.14.
- Предности раног УЗ прегледа кукова новорођенчета и одојчета у дијагнози РПК - домаћи курс акредитован одлуком Здравственог савета Србије број 153-02-4068/2013-01 од 15.11.2013. и носи евиденциони број одлуке о акредитацији А-1-2575/13.
Број бодова за слушаоце 3.

30.03.14.
- Место УЗ у праћењу и одређивању терапије развојног поремећаја кука у одојчади - домаћи курс акредитован одлуком Здравственог савета Србије број 153-02-4068/2013-01 од 15.11.2013. и носи евиденциони број одлуке о акредитацији А-1-2756/13.
Број бодова за слушаоце 7.

Контакт за информације 063 / 805 - 12 - 12 или електронском поштом Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели

Превенција можданог тромбоемболизма код болесника са атријалном фибрилацијом

Кардиолошка секција Српског лекарског друштва и лекари Клиничког центра Крагујевац оранизују курс континуиране едукације за све лекаре из установа примарног, секундарног и терцијарног нивоа здравствене заштите.

Курс под називом "Превенција можданог тромбоемболизма код болесника са атријалном фибрилацијом" биће одржан у четвртак, 28.11.2013. године у 12 сати, у Сали на осмом спрату Клиничког центра Крагујевац.

Програм курса и детаљи:
"Превенција можданог тромбоемболизма код болесника са атријалном фибрилацијом".

Страна 1 од 7