Untitled Document

IN MEMORIAM: др Бора Евтов, изузетан лекар, човек великог срца

Ел. пошта Штампа

Познати крагујевачки пулмолог, др Бора Евтов, тихо и достојанствено, напустио нас је у 65-ој години од последица инфекције корона вирусом.

Од првог дана епидемије, био је у првим борбеним редовима, спашавајући животе других, али је своју, најважнију битку изгубио.

Ненадокнадив је губитак за његову породицу, за лекарску струку, за његове пријатеље, за његове пацијенте.

Др Бора Евтов је рођен 23. маја 1956. године у селу Кострошевци, а основну и средњу школу завршио је у Врању. Дипломирао је на Медицинском факултету у Београду, где је завршио и специјализацију из пнеумофтизиологије.

Радни век провео је као лекар специјалиста пнеумофтизиологије у Клиничком центру Крагујевац.

Као оснивач бронхологије и до последњег радног дана руководилац тог одељења, несебично је делио своје знање и искуство са младим колегама. За све је имао времена, снаге и стрпљења.

Подједнако омиљен, како међу пацијентима тако и међу члановима колектива, увек је био ту да пружи здравствену и сваку другу помоћ.

Остаће упамћен као велики хуманиста, благе нарави, великог срца, неизмерног стрпљења и пожртвованости у послу.

И тамо, тамо негде биће најбољи. Велики човек, друг, пријатељ.

Недостају речи. Само бескрајна туга. Срећни смо што смо га познавали, што је био део нас. Жалимо што је живот посветио раду, а мање уживању. Заслужио је много више.

Мало је рећи да ће нам свима недостајати. И даље је међу нама. Успомена на др Бору Евтова већно ће живети у нашим срцима.

Колектив Клиничког центра Крагујевац