Untitled Document

Хуманост и донације у доба корона вируса

Ел. пошта Штампа

У току вишемесечног периода тешке и мучне борбе против Ковида-19 и борбе за живот сваког зараженог пацијента, хуманост је показала своје најлепше лице.

Како би олакшала напоре здравствених радника у борби против коронавируса, Фондација Новак Ђоковић је донирала четири респиратора и 20 клиничких монитора Клиничком центру Крагујевац, у вредности од 122.000 EUR, што је једна од највећих донација нашој здравственој установи у новијој историји.

"Фондација Новак Ђоковић изражава изузетно дивљење и поштовање за наше лекаре, медицинске сестре и друго медицинско особље. Надам се да ће ова опрема олакшати посао свим медицинским радницима и у будућем периоду.", истакла је Емина Потрић из Фондације Новак Ђоковић.

Градоначелник Крагујевца, Радомир Николић, који је присуствовао свечаности, захвалио се у име свих Крагујевчана здравственим радницима, који су се борили као никада до сада, али и свима осталим који су схватили потребу да помогну граду Крагујевцу.

Осим Фондације Новака Ђоковића, велики број грађана, привредника и компанија, како из Крагујевца, тако и из целе Србије, упутили су донације у опреми, медицинским апаратима, средствима за хигијену, лековима и храни Клиничком центру Крагујевац.

"Важно је напоменути да никога нисмо позвали, нити је било ко тражио нешто заузврат. Једноставно, људи су желели да помогну. Та саборност је наша највећа снага", рекао је доц. др Предраг Саздановић, в.д. директора Клиничког центра Крагујевац уз податак да је укупна вредност свих донација преко 370.000 EUR, уз апарате и опрему коју је упутила Влада Србије у нашу здравствену установу, у вредности од око милион EUR.

Истакао је такође да је: "Комплетан здравствени систем у Србији био на високом нивоу у односу на многе високоразвијене системе у Европи, а организација и начин рада у Клиничком центру Крагујевац, током најтеже борбе са коронавирусом, представља један од најсветлијих примера у српском здравственом систему током епидемије."

У име свих здравствених радника установе, доц. др Предраг Саздановић, в.д. директора Клиничког центра Крагујевац, захвалио се свих донаторима, који су имали значајну улогу у томе да наша здравствена установа добије највише оцене у борби против коронавируса.

О овом догађају, из медија:

Радио телевизија Србије:
https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/125/drustvo/3968918/klinicki-centar-kragujevac-fondacija-novak-djokovic-donacija.html

Радио телевизија Војводине:
http://www.rtv.rs/sr_lat/drustvo/fondacija-novaka-djokovica-klinickom-centru-kragujevac-donirala-respiratore-i-klinicke-monitore_1129337.html

Радио телевизија Крагујевац:
http://rtk.co.rs/kc-kragujevac-urucio-zahvalnice-saradnicima-i-donatorima/

Kurir.rs:
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3471841/podrska-zdravstvenim-ustanovama-novak-djokovic-poklonio-najvecu-donaciju-u-istoriji-kc-kragujevac

Нови Магазин:
http://www.novimagazin.rs/vesti/fondacija-novak-djokovic-poklonila-kc-kragujevac-respiratore-i-monitore

Pressek:
https://www.pressek.rs/kragujevac/novak-djokovic-poklonio-respiratore-kc-kragujevac/

iKragujevac:
https://www.ikragujevac.com/vesti/64336-fondacija-novak-dokovic-poklonila-respiratore-i-monitore-kragujevackom-klinickom-centru.html