Untitled Document

Донација најсавременијих пацијент - монитора за најтеже болеснике

Ел. пошта Штампа

Господин Братислав Милановић, оснивач и власник MIND Group, као и много пута раније, и сада је показао друштвено одговорно понашање и учинио хумани гест вредан пажње.

Схватајући озбиљност ситуације у којој се нашао наш народ и држава услед епидемије корона вирусом, успео је да упркос компликованој ситуацији на тржишту медицинске опреме као и отежаном транспорту, набави и допреми Клиничком центру Крагујевац, медицинску опрему вредну више од 5,5 милиона динара.

У сарадњи са прим. др. Гораном Азањцем донета је одлука да буду донирани најсавременији пацијент - монитори са свим неопходним модулима, touch screen и wi-fi технологијом, који су веома важни за праћење виталних функција и физиолошких параметара код пацијента на механичкој вентилацији или у анестезији.

Такви пацијент - монитори су саставни део савремено опремљених здравствених установа највишег нивоа. Уједно и најважније, овај тип пацијент - монитора задовољава све клиничке потребе лекара, омогућава преглед свих информација о стању пацијента и доношење брзих и квалитетних одлука у лечењу.

Примена пацијент - монитора, посебно тако високе класе и квалитета има значајно место и у уобичајеном функционисању хируршких сала и јединица интезивног лечења, чиме је у Клиничком центру Крагујевац учињен дугорочно квалитативни помак.

Опрема је стигла у Клинички центар Крагујевац и монтирана је, тако да је већ на распологању лекарима у лечењу и праћењу најтежих пацијената.