Untitled Document

Национални конгрес Удружења нуклеарне медицине Србије

Ел. пошта Штампа

У  име  Удружења  нуклеарне  медицине  Србије, Организационог  одбора  и  Научног одбора, част нам је и задовољство да Вас позовемо да дођете у Крагујевац, и учествујете на националном Конгресу нуклеарне медицине. Конгрес ће бити одржан од 23 - 26 јуна у Крагујевцу, "срцу" Србије и административном центру Шумадије.

Удружење нуклеарне медицине Србије је основано 1959. године као професионално удружење за промоцију науке и примену  радиоактивних  изотопа  у  медицини. Чланови Удружења су лекари и научни и стручни сарадници других профила посвећених истраживању и примени нуклеарне медицине и молекуларног сликања.

Конгрес Удружења нуклеарне медицине Србије 2010. године ће на неколико дана окупити нуклеарно-медицинску заједницу, пружајући идеалну могућност за размену искустава међу истраживачима и промоцију нових достигнућа на пољу молекуларног сликања и нуклеарне медицине.

Научни програм ће обухватити најзначајнија истраживања у области ове гране медицине у региону. Као главне теме конгреса су издвојене две кључне области: Хибридни системи за снимање и Статус терапијске нуклеарне медицине у Србији. Осим ових, на Конгресу ће бити обухваћене и остале области примене нуклеарне медицине, укључујући кардиологију, онкологију, нефроурологију, детекцију инфекција и инфламација и педијтријску нуклеарну медицину.

Добродошли у Крагујевац.

 

 

Председник УНМС
Марина Влајковић

 

 

 


Председник Организационог одбора
Милован Матовић