Untitled Document

Обавештење за јавност

Ел. пошта Штампа

Поводом дописа упућеног Управи Клиничког центра Крагујевац у коме се указује на извесни снимак објављен у јавности, на коме је приказано наводно извршење противправне радње лица за које се претпоставља да је запослено на Клиници за психијатрију, обавештавамо јавност да је сваки грађанин који има сазнања да је извршена противправна радња у обавези да о томе обавести надлежне државне органе.

Овом приликом указујемо на претпоставку невиности као и да Клинички центар Крагујевац као послодавац не може да предузима било какве мере према запосленима на основу објава на друштвеним мрежама које нису процесуиране и доказане пред надлежним државним органима.

Клинички центар Крагујевац у оваквим и сличним ситуацијама поступа искључиво на основу одлука надлежних државних органа (правноснажних судских пресуда).

Овом приликом апелујемо да свако стављање Клиничког центра Крагујевац у контекст спорног снимка, као и квалификација његовог рада кроз поменути догађај, штети интересима и угледу здравствене установе, те уколико спорни снимак буде употребљен за те намене, управа установе ће предузети одговарајуће мере за заштиту њених интереса.