Untitled Document

Успех Одељења интервентне кардиологије

Ел. пошта Штампа

Након реорганизације Одељења интервентне кардиологије Клинике за кардиологију Клиничког центра Крагујевац и увођења европских стандарда и протокола у рад одељења, дошло је до значајног смањења листе чекања.

Од 1. септембра 2018. године, на листи чекања за интервенцију било је преко 620 пацијената, који су чекали на дијагностику и терапију. Само два месеца касније, Одељење за интервенту кардиологију достигло је планирани циљ, по којем је на листи чекања требало да буде мање од 400 пацијената.

Анализом броја терапеутских захтева у претходних 10 месеци, пре промене руководства, месечно је обављано око 250 процедура. Постављањем доц. др Владимира Здравковића за начелника Одељења интервентне кардиологије, који је применио своје знање и искуство из немачких клиника, у којима је радио пре повратка у Клинички центар Крагујевац, просечан број терапеутских процедура је порастао на око 350 месечно, што је повећање од 35 процената у односу на ранији период.

Ови изванредни резултати су постигнути, упркос чињеници да су Клинички центар Крагујевац напустила два искусна интервентна кардиолога радиолога.

У Клиничком центру Крагујевац се очекује да ће овакав позитиван тренд смањења листи чекања бити присутан и на другим клиникама здравствене установе.

Табела са месечним бројем обављених процедура Одељења интервентне кардиологије у овој години:

Табела са врстама обављених процедура у октобру 2018. године Одељења интервентне кардиологије и укупним бројем пацијената који чекају на процедуру:

Овде можете погледати листу Републичког фонда за здравствено осигурање са званичним подацима о броју заказаних процедура коронорографије.