Untitled Document

Први дани у Центру за новорођену децу крагујевачког породилишта захваљујући донацијама сигурнији и квалитетнији

Ел. пошта Штампа

Лекари и особље Центра за новорођену децу, крагујевачког породилишта, месецима уназад, улажу много добре воље и времена, анимирајући донаторе, са жељом да свим породиљама и њиховим бебама, учине што квалитетнијим и угоднијим прве дане које после порођаја проводе у нашој здравственој установи и резултат није изостао.

Значајан број компанија - њих 12 подржали су новчаним донацијама или пружањем бесплатних стручних услуга, укупно у вредности од око милион динара, остваривање циља Центра за новорођену децу Клиничког центра Крагујевац.

Тако је у 14 соба за породиље, уграђен посебан алармни систем, поред сваке од 43 постеље за мајке, који у многоме олакшава 24-часовну комуникацију мајки са медицинским тимом породилишта. Постављен је уређај, који притиском на дугме, активира сигнал за позив дежурне педијатријске сестре или бабице.

У свим собама за породиље инсталирани су квалитетни телевизијски уређаји, преко којих се емитују припремљени едукативни видео материјали - презентације и на тај начин породиљама пружају први стручни савети наших лекара Центра за новорођену децу за негу новорођенчади.

Осим тога, донацијом - инсталирањем и бесплатним коришћењем кабловске телевизије, мајкама је омогућено и праћење телевизијских програма, што им свакако пружа већи квалитет боравка у крагујевачком породилишту.

Поред наведених иновација, донатори су обезбедили и набавку квалитетних препарата, пелена за бебе и осталих потрепштина, неопходних за здравствену негу новорођенчади и породиља.

Фирме - донатори, које су омогућиле да мајкама и бебама први дани уз бригу и негу стручног особља буду што комфорнији и квалитетнији су: Forma Ideale, СББ - кабловска телевизија, Watchout Security, Nestlle компанија, КБЦ банка, Kibid, Medico Uno, Novalac, Youglob, Хемофарм, Иванчић и синови, Pampers.

Желимо и на овај начин да им се захвалимо на разумевању и донацијама, намењеним најдрагоценијим члановима сваког друштва и њиховим мајкама.