Untitled Document

Еуромеланома 2011 у КЦ Крагујевац

Ел. пошта Штампа

Лекари Центра за дерматовенерологију Клиничког центра Крагујевац и ове године активно учествују у обележавању европског Дана борбе против меланома 16. маја 2011. године, који организује Удружење дерматовенеролога Србије и Еуромеланома Европе.

Бесплатне прегледе младежа у нашој здравственој установи, претходно је потребно заказати на телефон Центра 50-53-67, у времену од 08-20 часова.

У току специјалистичког прегледа, у оквиру Дана борбе против меланома, вршиће се само скрининг за рак коже, а остали дерматолошки проблеми неће бити третирани. У случају да се открије сумњива промена на кожи, пацијент ће добити извештај са прегледа и бити упућен на биопсију сумњиве лезије, чиме се омогућава рана дијагноза и повећавају се шансе за успешно лечење.

Покровитељи кампање су Министарство здравља Републике Србије и Европска академија за дерматологију и венереологију.

Иначе, Еуромеланома је паневропска, хуманитарна, превентивна кампања против рака коже коју организују и у којој добровољно учествују дерматолози. Основни циљ је, да се сви прегледани пацијенти код којих постоји сумња на рак коже, у раној фази упуте на даље лечење.