Untitled Document

Ласерска хирургија у Клиничком центру Крагујевац

Ел. пошта Штампа

У Клиничком центру Крагујевац, отворен je Кабинет за ласерску хирургију. У склопу Клинике за хирургију, са две операционе сале и једном собом за припрему и опоравак пацијената, најсавременија ласерска технологија за примену у медицини биће доступна у нашој здравственој установи на једном месту.

Тестирање нове опреме већ је обављено, а од понедељка 15.новембра 2010. године инсталирани и атестирани мултипулсни ЦО2 ласер, биће на располагању пацијентима за велики број услуга. Радиће се дерматохируршке интервенције: тумори коже, ожиљци, лечење атрофичних ожиљака, уз низ ванстандардних услуга у које се убрајају такозване козметске процедуре (третмани бора, акни, уклањање капилара и стрија).

Мултипулсни ЦО2 ласер намењен је и за специјалистичке интервенције у области урологије и гинекологије.

Веома брзо очекује се и инсталација још једног ласерског апарата - мултипулсног диодног ласера, који ће бити примењиван у васкуларној, ендоваскуларној, колоректалној, грудној хирургији и неурохирургији.

Оснивањем Кабинета за ласерску хирургију, Клинички центар Крагујевац настоји да иде у корак са савременим стандардима у здравству, који подразумевају што мању трауму и што бржи опоравак пацијента, који се подвргава хирушким интервенцијама.

Ласерска хирургија одговор је на савремене захтеве у здравству и пружа пун комфор пацијентима, који су упућени на хируршке интервенције. Реч је о минимално инвазивним процедурама, без ожиљака, без потребе за општом анестезијом, вишедневним лежањем у болници и дуготрајним постоперативним опоравком.

Контакт телефон Кабинета за ласерску хирургију Клиничког центра Крагујевац је: 034 / 50 - 53 - 10.