Untitled Document

Сарадња Клиничког центра Крагујевац и Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу

Ел. пошта Штампа

Клинички центар Крагујевац, као једна од четири здравствене установе у Србији, терцијарног (највишег) нивоа здравствене заштите, осим обављања високоспецијализоване, поликлиничке и болничке здравствене делатности је и наставна база Медицинског факултета Универзитета у Крагујевцу.

Према последњим подацима, 131 запослени Клиничког центра Крагујевац је сарадник у наставном процесу образовања будућих генерација лекара Медицинског факултета у Крагујевцу.

Успешна сарадња руководства обе установе, ових дана даје конкретне резултате. Наиме, заједничким деловањем и улагањем Медицинског факултета у Крагујевцу и Клиничког центра Крагујевац, ради се на побољшању услова и стандарда наставе за студенте - будуће лекаре.

У складу са тим, већ су опремљене просторије за карантин, гардероба - свлачионица за студенте и адаптирана је сала за предавања на VIII спрату хируршког блока Клиничког центра Крагујевац.

Тим поводом, у понедељак 8. новембра 2010. године, директор Клиничког центра Крагујевац, проф.др Слободан Обрадовић и декан Медицинског факултета у Крагујевцу проф.др Небојша Арсенијевић, потписаће Уговор о пословно - техничкој сарадњи у новоопремљеној сали за предавања на VIII спрату хируршког блока.