Untitled Document

Октобарски здравствени дани 28. – 30. октобар 2010.

Ел. пошта Штампа

35. Октобарски здравствени дани у Крагујевцу, ове године су у знаку обележавања значајног јубилеја српског и крагујевачког здравства - 150 година од оснивања прве Сталне цивилне болнице у Србији.

Традиционалну манифестацију, организују Српско лекарско друштво - окружна подружница Крагујевац, Клинички центар Крагујевац, Медицински факултет Универзитета у Крагујевцу и Градско веће града Крагујевца.

Клинички центар Крагујевац, као један од организатора, овом манифестацијом доприноси настављању традиције лекарства у Шумадији и Србији.

У оквиру здравствених дана, биће организован Сајам медицине, опреме и фармације, под називом "Медиекспо 2010" на Шумадија сајму, а биће одржани и акредитовани симпозијум и семинар за здравствене раднике у оквиру програма континуиране медицинске едукације.

Тродневни Октобарски здравствени дани на Шумадија сајму у Крагујевцу, почињу 28. октобра 2010. године у 11 часова, свечаним отварањем и презентацијом документарног филма и књиге - хронике под називом "150 година крагујевачке болнице".